Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează astăzi și mâine o vizită oficială la Bruxelles

  • 18 Ianuarie 2021 09:12
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează astăzi și mâine o vizită oficială la Bruxelles

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează astăzi și mâine o vizită oficială la Bruxelles. În cadrul acesteia, Maia Sandu va avea întrevederi cu oficiali de rang înalt din cadrul instituțiilor Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al Președinției.

Astfel, Maia Sandu va discuta cu președintele Consiliului European, Charles Michel, președinta Comisiei Europene, cu Ursula Von Der Leyen, Înaltul Reprezentat al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene, Josep Borell, comisarul European pentru Budget și Administrație, Johannes Hahn, precum și cu Didier Reynders, comisar European pentru Justiție, Olivér Várhelyi, comisar European pentru Vecinătate și Politica de Extindere.

De asemenea, Maia Sandu se va întâlni cu Alexander De Croo, prim-ministru al Regatului Belgiei, cu Majestatea Sa Regele Philippe al Belgiei, și cu David Maria Sassoli, președinte al Parlamentului European.

Din delegația oficială care va merge la Bruxelles fac parte și Cristina Gherasimov, consilier în domeniul politicii externe, și Vasile Popa, director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

Prima sa vizită oficială peste hotare, președinta Maia Sandu a efectuat-o în Ucraina, la 12 ianuarie. De asemenea, ea a primit la Chișinău vizita președintelui României, Klaus Iohannis, la 29 decembrie 2020. Maia Sandu a declarat că își dorește să scoată Republica Moldova din autoizolarea provocată de fostul președinte Igor Dodon.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău