Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret

  • 18 Aprilie 2013 13:50
Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret

Sute de copii au participat joi, 18 aprilie, la deschiderea ediției a 17-a a Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, care se desfășoară la Centrul Moldexpo din Chișinău.

Cu toții au primit în dar tradiționala carte-surpriză, scrisă anul acesta de Aurelian Silvestru. Pe lângă cărțile în format obișnuit, copii au putut admira și cărți electronice. 

Odată deschise ușile Salonului, după o serie interminabilă de discursuri oficiale, copiii veniți în grupuri de la școlile din Capitală și din suburbii, au luat cu asalt standurile de cărți. Nu toți, însă, aveau bani la ei să și le cumpere.

În roiul de copii am întâlnit-o pe profesoara pensionară Maria Saharilenco, venită de la Căușeni să cumpere cărți pentru nepoțelul său.

Editorii și-au prezentat, în mod special, cele mai noi titluri, recunoscând că cele mai multe vânzări le înregistrează la cărțile pentru copii.

La unul dintre standuri, un copil pare să fi fost vrăjit de o tabletă electronică, pe care răsfoia virtual o carte. Reprezentantul unui magazin on line de vânzare a cărților electronice spune că timpul pe care îl petrec tinerii și copii la calculator i-a sugerat o asemnea idee de afaceri.

Poetul Arcadie Suceveanu, președinte al Uniunii Scriitorilor din Moldova, recunoaște că forma tradițională a cărții este din ce în ce mai marginalizată de calculatoare și internet.

Salonul Internațional de Carte pentru Copii este deschis până pe 21 aprilie. Unele edituri oferă reduceri de până la10-20 la sută.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău