Salonul Internațional de Carte Bookfest revine la Chișinău: Cele mai noi oferte editoriale de la circa 30 de edituri din România și Republica Moldova

  • 29 August 2022 17:20
Salonul Internațional de Carte Bookfest revine la Chișinău: Cele mai noi oferte editoriale de la circa 30 de edituri din România și Republica Moldova

Cele mai noi oferte editoriale de la circa 30 de edituri din România și Republica Moldova, peste 30 de mii de volume de carte pentru orice vârstă și preferințe literare, întâlniri cu scriitorii de pe ambele maluri ale Prutului și dezbateri literare, ateliere de creație, lansări de carte vor avea loc în cadrul Salonului Internațional de Carte ”Bookfest” care se va deschide pe 31 august, de Ziua Limbii Române, la Chișinău. Evenimentul va fi găzduit de Universitatea de Stat din Moldova. Cu detalii Ina Guțu.

Ediția de anul acesta a Salonului Internațional de Carte ”Bookfest” se desfășoară sub patronajul președintelui României Klaus Iohannis și al președintei Rep. Moldova, Maia Sandu. Organizat de Asociația Editorilor din România, Salonul Internațional de carte ”Bookfest” este unul dintre cele mai importante evenimente din spațiul cultural românesc.

Ministerul Culturii de la Chișinău este printre finanțatorii evenimentului, după cum a declarat Ministrul de resort, Sergiu Prodan, în cadrul unei conferințe de presă.

„Ministerul Culturii a susținut, susține și va susține în continuare atât în mod special Salonul de Carte ”Bookfest”, cât și editurile, bibliotecile și cititorii din Rep. Moldova.  Este inutil să menționăm cât de importantă este cartea în sistemul cultural, este unul din reperele culturale ale oricărei țări și bineînțeles și ale Rep. Moldova ”, afirmă Sergiu Prodan.

Directorul executiv al Asociației, Mihai Mitrică, organizator al salonului de carte, a vorbit despre relevanța Bookfest-ului dată de selecția de titluri și numele scriitorilor de pe ambele maluri ale Prutului care vor participa la eveniment.

„Fiind în pandemie cu librăriile închise, la fel ca și lanțurile de aprovizionare și posibilitatea de a-ți promova cartea cu autori și lansări, reduse, evident că editorii au avut o producție mai scăzută de titluri noi. De aceea, relevanța pe care o are Bookfest-ul este dată de selecția de titluri pe care o avem și de numele care vin aici”, afirmă Mihai Mitrică.

Salonul Internațional de Carte ”Bookfest” va fi deschis la 31 august și va dura până pe 4 septembrie. Prima ediție Salonului Internațional de Carte ”Bookfest” a fost organizată la Chișinău în anul 2016.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău