Șalaru: Armata Națională este capabilă să facă față amenințărilor care vin din Transnistria

  • 03 Septembrie 2016 15:36
Șalaru: Armata Națională este capabilă să facă față amenințărilor care vin din Transnistria

Armata Națională este capabilă să facă față amenințărilor care vin din Transnistria, a declarat ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatol Șalaru, în ajunul zilei Armatei, într-o emisiune la postul Realitatea TV.

El a precizat, totuși, că primul care ar trebui să se implice în caz de necesitate este Ministerul de Intere, pentru că locuitorii regiunii trasnistrene sunt cetățeni ai Republicii Moldova, iar admistrația de la Tiraspol reprezintă un pericol intern.

Anatol Șalaru nu crede că Federația Rusă s-ar putea implica într-un conflict internațional acum, iar seria de exerciții militare desfășurate de trupele ruse dislocate în regiune, în comun cu forțele armate ale regimului separatist de la Tiraspol ar fi, în     opinia sa, un semnal pentru transnistreni, în ajunul alegerilor din Duma de Stat. Este un mesaj mobilizator, transmis transnistrenilor, în lipsa banilor, pe care Moscova nu-i poate livra Tiraspolului din cauza propriilor probleme financiare, susține Șalaru.

„Prin acțiunile Rusiei, de a organiza aplicații militare împreună cu transnistrenii, Rusia și-a pierdut calitatea de pacificator în zonă, fiindcă armata rusă, pe față, s-a alăturat unei părți implicate în conflict”,  subliniat ministrul Apărării.

Ziua Armatei Naționale a Republicii Moldova este serbată în fiecare an pe data 3 septembrie, mâine împlinindu-se 25 de ani de la înființarea acesteia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău