Sala cu Orgă își va încheia stagiunea cu un concert de un compozitor francez

  • 27 Iunie 14:58
Sala cu Orgă își va încheia stagiunea cu un concert de un compozitor francez

Un concert pentru pian, vioară și orchestră intitulat ”Micul Prinț”, de compozitorul și pianistul francez Thierry Huillet, după opera lui Antoine de Saint-Exupéry, va avea loc în premieră sâmbătă, 29 iunie, la ora 19.00, la Sala cu Orgă din Chișinău. Cu acest spectacol instituția își va încheia stagiunea 2018-1019, informează MOLDPRES.

Concertul va fi interpretat de Orchestra Națională de Cameră, dirijor: Cristian Florea (România/Germania). Soliști: Thierry Huillet (pian)  și Clara Cernat (vioară), (Franța). Narator: actorul Nicolae Jelescu. Evenimentul va avea loc în cadrul celei ce-a 17-a ediții a Festivalului International "Nopțile pianistice din Moldova - Marea Neagră", organizat de Alianța Franceză din Moldova și Ambasada Franței la Chișinău, care se desfășoară în țara noastră în perioada 21 iunie-6 iulie.

În aceeași zi,  la 11.00, Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” va prezenta spectacolul ”Dârzul soldățel de plumb”  de Hans-Christian Andersen, Teatrul Municipal  ”Guguță” – spectacolul ”Pasărea pre limba ei piere” de Ion Proca în regia lui Victor Ștefaniuc, la 12.00, Teatrul Planeta Clounella, la Cinematograful ”Odeon”  - spectacolul  de animație, interactiv și educativ pentru copii ”Aventurile celor trei purceluși”, la 18.00, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul ”Câinele” de V. Krasnogorov în regia lui Dumitru Koev, la 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Iubirea la proști” de Francis Veber,  în regia lui M. Chris Nedeea (România) și la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul  ”TOC” de dramaturgul, actorul și omul de televiziune Laurent Baffie în regia Danielei Burlaca.

Vineri, 28 iunie, la 18.00, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” își încheie stagiunea cu premiera spectacolului ”Bună dimineața, tăticule” de Jean Poiret în regia lui Alexandru Grecu. Din distribuție fac parte actorii Ludmila Gheorghiță, Arcadie Răcilă, Olga Anghelici, Alexandru Crîlov, Constantin Ghilețchi și Nina Toderico.

Duminică, 30 iunie,  la 11.00, la Teatrul  Republican de Păpuși ”Licurici” va fi jucat spectacolul ”Cenușăreasa” de Frații Grimm, Teatrul Municipal ”Guguță” – ”Motanul încălțat” de Charles Perrault în regia lui Sergiu Eftenie, la 18.00, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul ”Alexandr Vertinski. Bal Gospoden” de O. Gaviliuk în regia lui Silviu-Silvian Fusu și la 19.00 –  la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”TOC”  de Laurent Baffie în regia Danielei Burlaca.  

Tot duminică, la 19.30, la Teatrul Verde din Chişinău va avea loc concertul de vară al Ambasadei Germaniei cu genericul „Muzica nu cunoaşte hotare. Franz Schottky în ospeţie la prieteni”. 

Concertul din acest an este organizat în cooperare cu Orchestra Naţională Simfonică a Companiei „Teleradio Moldova”, director artistic și prim-dirijor - Gheorghe Mustea. În calitate de oaspeţi de onoare va participa Franz Schottky, dirijor-şef din München, Germania. Solistă - Mariana Bulicanu. În program vor răsuna compoziţii de Richard Strauss, Ludwig van Beethoven, Giacomo Puccini, precum şi de alți compozitori.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chişinău
-0,75 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:7,2 m/s
Fri
-2 °C
Sat
0 °C
Sun
1 °C
Mon
3 °C
Tue
2 °C

Curs oficial BNM 22 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3233 0.0341
USD 17.4327 -0.0117
RON 4.0418 0.0052
UAH 0.7227 0.0007
RUB 0.2734 0.0008
Arhivă Radio Chișinău