Saakașvili vrea ca Statul Major al marinei ucrainene să rămână la Odesa

  • 15 Iunie 2015 10:49
Saakașvili vrea ca Statul Major al marinei ucrainene să rămână la Odesa

Guvernatorul regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, a anunțat că Statul Major al marinei ucrainene ar putea să rămână în orașul port Odesa , într-o declarație făcută duminică la o reuniune a conducerii regiunii, informează Agerpres.

'Am luat astăzi (duminică) o astfel de decizie împreună cu Ministerul Apărării, ca Statul Major al marinei să rămână la Odesa', a afirmat el, exprimându-și speranța că președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, va aproba această decizie.

Saakașvili, fostul președinte prooccidental al Georgiei, a vizitat duminică și nava amiral a flotei militare ucrainene 'Ghetman Sagaidacinîi', unde a participat la ceremonia de absolvire a 47 de cursanți, ocazie cu care a abordat problemele cu care se confruntă marina ucraineană, care după anexarea Crimeii (în martie 2014) a fost relocată la baze din regiunile Nikolaev și Odesa (sud).

'Odesa este mândră că fregata legendară 'Ghetman Sagaidacinîi' își are baza la Odesa, iar marina ucraineană se va afla aici până la noi victorii, până la următoarele fapte istorice', a spus Saakașvili, care și-a intrat deja în rolul de guvernator ucrainean, numindu-i pe marinarii ucraineni 'bravii noștri marinari'.

O sesiune cu participarea a aproximativ 700 de persoane, în principal factori de răspundere, a avut loc duminică la Odesa pe tema oportunităților de dezvoltare a regiunii.

Noul guvernator al regiunii, Mihail Saakașvili, a subliniat din capul locului importanța încartiruirii forțelor navale militare ale Ucrainei în regiunea Odesa, precum și a rezolvării problemelor sociale ale marinarilor, în special în ceea ce privește asigurarea de locuințe.

La sfârșitul lunii ianuarie, Consiliul regional Odesa a făcut apel la președintele Petro Poroșenko ca Statul Major al marinei ucrainene și o parte a acesteia să rămână la Odesa și să nu fie relocate la Nikolaev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău