Să interacționăm sau nu cu persoanele HIV-pozitive?

  • 23 Mai 2014 14:06
Să interacționăm sau nu cu persoanele HIV-pozitive?

Bună seara, dragi ascultători! Sunt Victoria Ungureanu. Bun venit la emisiunea ”Polemici”, care vă propune următoarea temă: Să interacționăm sau nu cu persoanele infectate cu HIV/SIDA?

 

Ce este HIV/SIDA? Este vorba despre un virus care se transmite prin contactul sexual neprotejat cu o persoană infectată, utilizarea produselor sangvine infectate. De asemenea se transmite prin contactul cu sângele persoanei infectate, de la mamă la făt, și prin droguri injectabile.

Astăzi, nu doar persoanele decăzute social sunt diagnosticate cu HIV/SIDA. Printre purtătorii acestui virus sunt și persoane cu un înalt statut social și intelectual, care au devenit victime ale neglijenței personale sau medicale.
 
Conform raportului global ”Programul Națiunilor Unite privind HIV și SIDA”, pentru 2012 privind situația HIV/SIDA în lume, numărul total de persoane HIV-pozitive este de peste 35 de milioane. În Republica Moldova, la 1 iulie 2013, erau înregistrate 8250 de persoane HIV- pozitive, care au acces universal la tratament antiretroviral.

Astăzi, împreună cu invitații mei ne vom întreba dacă trebuie sau nu trebuie să comunicăm cu acești oameni? Sunt ei periculoși? Trebuie sau nu trebuie să-i ignorăm, ba chiar să izolăm de cei apropiați?? La acestea și alte întrebări vom răspunde pe parcursul acestei emisiuni.

Am invitat în studio un reprezentant al Centrului Social Regional ”Renașterea”, Roman Botnari. Invitată este, de asemenea și Svetlana Tataru, mamă a doi copii, care ne va spune cum privește problema ăersoanelor cu HIV-pozitiv.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău