S-a deschis Târgul de Turism de la Moldexpo

  • 12 Aprilie 2013 09:43
S-a deschis Târgul de Turism de la Moldexpo

La eveniment participă companii din Republica Moldova, Bulgaria, Grecia, România, Turcia și Ucraina. Expoziția se va desfășura până duminică.

Cu doar câteva săptămâni înainte de începerea sezonului estival, aproximativ o sută de companii de turism își prezintă în aceste zile ofertele speciale în cadrul Expoziției Internaționale de Turism care se desfășoară la centrul expozițional Moldexpo din Chișinău. La eveniment participă companii din Republica Moldova, Bulgaria, Grecia, România, Turcia și Ucraina. Expoziția se va desfășura până duminică.

Turismul a fost unul dintre puținele domeniile prospere ale economiei în anul 2012, a subliniat, în deschiderea expoziției, ministrul în exercițiu al Economiei, Valeriu Lazăr.

Destinațiile cele mai solicitate de moldoveni pentru vacanțele de varăsunt Turcia și Bulgaria, potrivit reprezentanților companiilor de turism. 

În România, una din destinațiile preferate de turiștii moldoveni este stațiunea balneară ”Sovata”.Cele mai ieftine oferte sunt în perioada ianuarie-martie. Pentru un sejur de 7 zile la Sovata, la un hotel de patru stele, cu două mese pe zi, o persoană trebuie să scoată din buzunar 280  de euro. Prețurile sunt mai mari pe perioada verii, unde pentru aceleași condiții o persoană trebuie să cheltuie aproximativ 400 de euro.

La standuri se regăsesc și oferte pentru zonele turistice din Republica Moldova cum ar fi Călărași, Rezina și Soroca. Reprezentanta administrației raionului Soroca, Lidia  Manea.

Datele statistice arată că anul trecut peste 12 mii de turiști străini au vizitat Republica Moldova, prin intermediul agențiilor de turism, iar aproximativ 150 de mii de moldoveni au plecat în vacanță peste hotare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,14 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău