SA „Apă-Canal Chișinău” și Centrul de Sănătate Publică monitorizează calitatea apei din oraș

  • 16 Septembrie 2021 14:51
SA „Apă-Canal Chișinău” și Centrul de Sănătate Publică monitorizează calitatea apei din oraș

SA „Apă-Canal Chișinău” și Centrul municipal de Sănătate Publică monitorizează calitatea apei din rețelele de apă potabilă ale municipiului. Analiza arată că apa din rețeaua centralizată este potabilă și corespunde tuturor mormelor de sănătate publică pentru a fi consumată, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, SA „Apă-Canal Chișinău” a anunțat, printr-un comunicat de presă, că monitorizează zilnic calitatea apei potabile din apeductul municipal, verificând 25 de parametri fizico-chimici și bacteriologici. Specialiștii furnizorului de apă, în comun cu cei de la Centrul municipal de Sănătate Publică și celelalte instituții de mediu colaborează pentru menținerea unei calități superioare a apei potabile.

Potrivit anunțului furnizorului de apă potabilă, în luna august specialiștii SA „Apă-Canal Chișinău” au prelevat circa 16 mii de probe de apă. Probele de apă sunt prelevate din fluviul Nistru, punctele de recepție a apei la etapele de tratare la Stația de tratare din or. Chișinău și Stația de apă Nistru, rezervoarele de apă potabilă, rețeaua centralizată de distribuție a municipiului, fântânile arteziene și cele cu izvor local, precum și din apeductele nou-construite, care ulterior se conectează la sistemul centralizat municipal.

Rezultatele acestei monitorizări arată că apa din rețeaua centralizată a municipiului este potabilă și corespunde tuturor mormelor de sănătate publică pentru a fi consumată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău