Ruxanda Glavan: R.Moldova poate evita decesele persoanelor infectate cu COVID-19

  • 18 Martie 2020 08:54
Ruxanda Glavan: R.Moldova poate evita decesele persoanelor infectate cu COVID-19

Persoanele din Republica Moldova infectate cu noul tip de virus COVID-19 sunt tratate după protocoalele elaborate de către Organizația Mondială a Sănătății. În opinia Ruxandei Glavan, ex-ministră a Sănătății, acest fapt reprezintă un avantaj în comparație cu multe alte țări care nu au putut beneficia la timpul potrivit de aceste indicații, notează IPN.

Trebuie să recunoaștem că cifrele ar putea crește, este ceea ce ne spune statistica și experiența altor țări. Trebuie să fim recunoscători celor care au avut de suferit înaintea noastră. Astăzi Organizația Mondială a Sănătății a pus la dispoziție protocoalele prin care se fac tratările. Republica Moldova poate evita pierderile omenești pentru că se știe deja cum se tratează”, a declarat Ruxanda Glavan în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova de marți seara.

Totodată, deputata Partidului Democrat din Moldova afirmă că populația nu trebuie să intre în panică, dar să întreprindă măsurile cerute de către Guvernul Republicii Moldova și Organizația Mondială a Sănătății.

Până ieri am avut cod roșu, odată că transmiterea locală a infecției, trebuie înăsprite anumite libertăți în interesul oamenilor. Eu am toata încrederea că Guvernul va acționa în interesul cetățenilor, dacă va fi cazul vom reveni, vom analiza și vom face anumite reglementări”, a adăugat Ruxanda Glavan.

Cât despre introducerea stării de urgență pentru o perioadă de 60 de zile, deputata PDM spune că acesta este un termen maxim posibil, iar în situația în care lucrurile vor reveni la normal mai devreme, Guvernul se va prezenta în fața deputaților pentru a cere ridicarea stării de urgență.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău