Ruta de troleibuz nr. 16, suspendată pe timp de vară

  • 03 Iunie 2019 13:00
Ruta de troleibuz nr. 16, suspendată pe timp de vară

Pe parcursul verii, pe străzile din capitală vor circula mai puține troleibuze și autobuze. Tradițional, în această perioadă Regia Transport Electric și Parcul Urban de Autobuze reduce numărul unităților de transport, care ies la linie. Totodată, pe parcursul verii este suspendată ruta de troleibuz nr. 16, transmite IPN.

Directorul RTEC Dorin Ciornîi a declarat la ședința operativă de la Primărie că în prezent la linie sunt emise 288 de troleibuze care asigură transportul călătorilor în municipiul Chișinău. Numărul unităților de transport este mai mic cu 8% față de graficul standard. Începând cu data de 17 iunie, numărul troleibuzelor va fi redus la 266, ca urmare a fluxului scăzut de călători din această perioadă.

Directorul interimar al PUA, Vitalie Copaci, a menționat că pe perioada verii se atestă o micșorare de 20-25% a numărului de pasageri, care circulă cu autobuzul. Astfel, de luni, 3 iunie, și până pe 31 august, urmează să fie redus și numărul autobuzelor. Zilnic, la linie vor fi emise puțin peste o sută de unități de transport.

Vitalie Copaci a mai spus că în perioada estivală, în zilele de sâmbătă și duminică, ruta de autobuz nr. 31, care duce la Vadu lui Vodă, va fi suplimentată cu o unitate de transport.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău