Ruslan Lomaca, tânărul care a fost răpit acum doi ani de autoritățile transnistrene, a fost eliberat

  • 20 Iunie 2022 15:43
Ruslan Lomaca, tânărul care a fost răpit acum doi ani de autoritățile transnistrene, a fost eliberat

Ruslan Lomaca, tânărul care a fost răpit acum doi ani de autoritățile transnistrene, a fost eliberat. Locuitor al satului Poiana de pe malul Nistrului, raionul Șoldănești, Ruslan Lomaca a fost reținut de autoritățile separatiste în timp pe pescuia pe râu. Radio Chișinău a stat de vorbă cu Ludmila Lomaca, mama acestuia.

După ce a fost eliberat, recent, din sala de judecată în pretinsa judecătorie transnistreană din Camenca, Ruslan Lomaca încă nu conștientizează că este în libertate. Mama acestuia ne-a spus că a trăit sentimente intense când și-a văzut fiul acasă. Ludmila Lomaca:

„A ieșit afară, a ridicat mâinile și a început a plânge și zicea: mamă, nu-mi vine a crede că respir aer curat. M-a cuprins și plângea, plângea, plângea... (...) Când l-au eliberat pe Ruslan de la Camenca, nu știam cui să-i sun și la cine să mă adresez. Parcă m-a luat cineva sus și voia să-mi dea drumul jos și nu știam ce să fac. (...) Azi e luni și el încă nu-și poate reveni. Nu-i vine a crede că e liber.

Acum Ruslan Lomaca se reface după cei circa doi ani de detenție. Mama sa ne-a spus că acesta intenționează să plece peste hotare.

„Visează sărmanul să plece la lucru, peste hotare, să-și poată întreține familia. Zice: mamă, să mă duc să lucrez să te ajut și pe mata că tare mult m-ai ajutat. Aseară plângea și spunea: Bogdaproste, mamă, că ai scris unde nici nu m-am gândit; Bogdaproste că m-ai ajutat, mă duc să lucrez undeva peste hotare  să vă ajut și eu pe voi.”

În cei doi ani de detenție, Ruslan Lomaca a fost reprezentant de avocații Asociației Promo-Lex de la Chișinău. Aceștia spun că regimul de la Tiraspol l-a privat ilegal de libertate, deținându-l în condiții inumane. Ruslan Lomaca a fost reținut inițial pentru trecere ilegală a așa-zisei frontiere, însă ulterior a fost acuzat de trafic cu droguri, fiind condamnat de trei ani și jumătate de închisoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău