Ruslan Codreanu: Taxele de înscriere la grădiniță nu sunt legale, chiar dacă se eliberează cecuri pentru achitarea acestora

  • 04 Februarie 2019 13:25
Ruslan Codreanu: Taxele de înscriere la grădiniță nu sunt legale, chiar dacă se eliberează cecuri pentru achitarea acestora

Primarul interimar Ruslan Codreanu solicită să fie revizuite statutele asociațiilor de părinți astfel încât să nu figureze nicăieri perceperea de taxe pentru înscrierea copiilor la grădiniță. Potrivit edilului, prin faptul că se eliberează cecuri pentru achitarea taxei de înscriere, se lasă impresia că acest fapt este legal, or nu este așa, transmite IPN.

Luni, la ședința optativă de la Primărie, Ruslan Codreanu a cerut Direcției generale, educație, tineret și sport să prezinte o informație despre câte asociații de părinți mai au în statut prevăzută achitarea taxei de înscriere și câte asociații s-au conformat solicitărilor anterioare de eliminare a acestei taxe.

Șefa DGETS, Rodica Guțu, a menționat că, până acum, au fost evaluate 70% de asociații și, în două săptămâni, va fi prezentat un raport. Șefa DGETS a mai spus că o parte din asociațiile de părinți s-au arătat reticente și au refuzat să ofere informația despre taxa de accedere în asociație și taxa lunară.

Potrivit lui Ruslan Codreanu, președinții unor asociații de părinți sunt persoane care nu au nicio legătură cu grădinița, doar faptul că au avut copii acolo acum 15-20 de ani. Însă aceștia continuă să colecteze bani fără a raporta lunar pentru ce scopuri. „Stimați părinți, aveți tot dreptul să nu achitați taxele, să cereți informația pe ce s-au cheltuit banii voștri. Aveți dreptul să-mi scrieți mie, la CNA și Procuratură”, a spus edilul.

Ruslan Codreanu a spus că deficitul de locuri în grădinițe este în prezent de trei mii, iar acest lucru ar putea fi atenuat pe parcursul anului prin deschiderea a șapte grădinițe noi, unde vor avea acces aproape 1800 de copii. Astfel, părinții nu vor mai fi nevoiți să achite taxe la înscriere, ca pentru copiii lor să fie găsit un loc în grădiniță.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău