Rușii sunt acuzați de comiterea a peste 31.000 de infracțiuni și crime de război în Ucraina

  • 03 Septembrie 2022 13:48
Rușii sunt acuzați de comiterea a peste 31.000 de infracțiuni și crime de război în Ucraina

Procurorii ucraineni au documentat până în prezent peste 31.000 de infracțiuni și crime de război în Ucraina, informează presa ucraineană.

Mai exac, conform procurorilor Kievului, în cele șase luni de la începutul invaziei Rusiei în Ucrainei, militarii ruși au comis 31.738 de infracțiuni și crime de război, care includ încălcări are legilor războiului, planificarea, pregăturea și lansarea pe scară largă a unui război de agresiune. Informația a fost publicată pe contul de Telegram al Parchetului General al Ucrainei, precizează presa ucraineană. În plus, procurorii au identificat 14.738 de infracțiuni la adresa securității Ucrainei, precum încălcarea integrității teritorial, acțiuni de trădare, colaborare cu inamicul, acțiuni de sabotaj etc, scrie digi24.ro.

CEDO a anunțat la sfârșitul lui iunie că a înregistrat o cerere interstatală oficială din partea Ucrainei împotriva Rusiei, o procedură destul de rară, menită să constate încălcările drepturilor omului comise de Moscova de la începutul invaziei Ucrainei la 24 februarie. Cererea Kievului se referă la „acuzațiile guvernului ucrainean privind încălcări masive și flagrante ale drepturilor omului comise de Federația Rusă în operațiunile sale militare pe teritoriul Ucrainei din 24 februarie 2022”, a indicat Curtea, brațul judiciar al Consiliului Europei.

Procurorii care investighează cazuri de crime de război din Ucraina analizează acuzațiile de deportare forțată a copiilor în Rusia și încearcă să argmenteze o acuzație de genocid, a declarat procurorul general ucrainean, Irina Venediktova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău