Rușii nu mai pot folosi calea ferată care leagă Crimeea de sudul Ucrainei. Kievul spune ca va elibera Hersonul până la finalul anului

  • 10 August 2022 18:18
Rușii nu mai pot folosi calea ferată care leagă Crimeea de sudul Ucrainei. Kievul spune ca va elibera Hersonul până la finalul anului

Forțele ruse nu mai pot utiliza linia de cale ferată care leagă Crimeea de regiunea Herson din sudul Ucrainei, pe care rușii au ocupat-o încă din primele zile ale invaziei, potrivit lui Serhii Khlan, un consilier al șefului administrației militare civile din Herson, scrie CNN.

„Aceasta este ruta care trecea prin Kalanchak, Brylivka până la gara Oleshky și peste podul de cale ferată, până la Herson”, a spus el, adăugând că o altă rută era din Crimeea până la Melitopol.

„Acolo ocupanții își trimiteau trenurile și le descărcau puțin mai departe, dincolo de Novooleksiyivka, în districtul Henichesk. Un alt convoi cu echipamente și muniții a fost distrus acolo ieri”, a adăugat Serhii Khlan.

Marți, mai multe explozii au avut loc în zona Henichesk. Forțele ucrainene – avioane de luptă, rachete și rachete cu rază lungă de acțiune – se concentrează de mai bine de o lună pe lovirea liniilor de aprovizionare rusești, a centrelor de comandă și a proviziilor de muniție din Herson.

Forțele terestre ruse depind de obicei de legăturile feroviare pentru a transporta blindate și muniții.

Armata de la Kiev va elibera regiunea Herson până la finalul anului, a declarat miercuri un înalt comandat ucrainean.

„Din păcate, nu vă pot da un interval de timp sau o dată exactă. Dar vreau să le transmit oamenilor din Herson... nu va fi atât de mult pe cât se așteaptă toată lumea. Va fi rapid. În viitorul apropiat, vor vedea și auzi totul", a spus generalul maior Dmytro Marchenko. într-un interviu acordat RBC-Ucraina, potrivit CNN.

Pe de altă parte, un înalt comandat ucrainean. a declarat că armata de la Kiev va elibera regiunea Herson până la finalul anului.

întrebat dacă obiectivul este eliberarea Hersonului până la sfârșitul anului, Marchenko a spus „100%”, precizând că acesta este scopul pentru a pune capăt ocupației ruse în Herson și „sfârșitul fazei active a războiului”.

"Și apoi vor mai avea loc câteva operațiuni militare locale. Dar până la sfârșitul anului trebuie să încheiem faza principală a acestui război", a adăugat el.

Marchenko a vorbit, de asemenea, despre atacurile ucrainene menite să lovească podurile peste râul Nipro care au fost folosite de forțele ruse pentru a-și aproviziona unitățile din Herson.

Podul de la hidrocentrala Kakhovka „a fost deja lovit, dar este foarte greu de distrus, pentru că acolo sunt obiective critice. Cred că în curând, acest pod va fi atât de avariat încât rușii nu își vor mai putea transfera rezervele peste el. De îndată ce rezervele vor fi tăiate: Bine ați venit în Ucraina. Îi vom învinge și îi vom alunga”, a adăugat generalul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău