Rușii au lovit cu o rachetă o ceremonie de decorare din Zaporojie / Peste 20 de soldați ucraineni au fost uciși, a fost deschisă o anchetă

  • 05 Noiembrie 2023 09:29
Rușii au lovit cu o rachetă o ceremonie de decorare din Zaporojie / Peste 20 de soldați ucraineni au fost uciși, a fost deschisă o anchetă

Ministrul ucrainean al apărării a ordonat sâmbătă o anchetă privind un atac cu rachete balistice rusești asupra unei brigăzi de asalt ucrainene, după ce au apărut informații potrivit cărora peste 20 de soldați au fost uciși în timpul unei ceremonii de acordare de decorații, transmite Reuters, citat de hotnews.ro.

„Condoleanțele mele familiilor soldaților din Brigada separată de asalt 128 Transcarpați căzuți la datorie", a transmis ministrul ucrainean al apărării Rustem Umerov pe rețelele de socializare, adăugând că a ordonat o „anchetă amănunțită".

Într-un comunicat separat pe aplicația de mesagerie Telegram, forțele armate ucrainene au afirmat că Rusia a atacat regiunea Zaporojie cu o rachetă balistică Iskander.

„Militari au fost uciși, iar locuitorii locali au fost, de asemenea, răniți", a transmis armata, fără a preciza câți soldați au murit.

Declarațiile au venit după o avalanșă de relatări anterioare pe rețelele de socializare ucrainene și de la bloggeri militari potrivit cărora peste 20 de soldați au fost uciși într-un sat din apropierea liniilor de front din Zaporojie în timpul unei ceremonii de decorare care a marcat vineri Ziua Artileriei.

În raportările sale zilnice privind activitățile de pe câmpul de luptă, Ministerul rus al Apărării a spus doar că forțele rusești au „aplicat tiruri" asupra unei unități a brigăzii de asalt ucrainene din regiune, ucigând până la 30 de militari.

Reuters precizează că nu a putut verifica în mod independent aceste rapoarte, adăugând că, atât Rusia, cât și Ucraina au subestimat adesea numărul militarilor pierduți și au exagerat pierderile pe care susțin că și le-au provocat reciproc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău