Rușii au lansat din nou atacuri asupra porturilor Reni și Ismail. Mesaje de alertă și pentru locuitorii orașelor din România aflate la câteva zeci de kilometri distanță

  • 14 Decembrie 2023 09:23
Rușii au lansat din nou atacuri asupra porturilor Reni și Ismail. Mesaje de alertă și pentru locuitorii orașelor din România aflate la câteva zeci de kilometri distanță

Forțele aeriene ucrainene au avertizat, miercuri seara, că mai multe drone de tip Shahed au fost lansate de ruși dinspre Marea Neagră în direcția sudului regiunii Odesa, relatează Ukrainskaia Pravda, potrivit News.ro. Au fost vizate porturile Reni și Ismail, aflate la câteva zeci de kilometri de România. Locuitorii din Galați și Tulcea au primit mesaje RO-ALERT în care erau anunțați că este posibil să cadă obiecte din cer. Oamenii au fost sfătuiți să nu rămână în case, dar să stea departe de geamuri.

Ulterior, Forțele Aeriene Ucrainene au avertizat că dronele de atac inamice acționează din mai multe direcții: din Zaporojie în direcția regiunii Dnipropetrovsk, iar dinspre Marea Neagră în direcția districtului Bilhorod-Dniester din Odesa, scrie Digi24.

Atacul în direcția Odesa a început în jurul orei locale 20:00 (și a României) și s-au auzit explozii. Au fost vizate porturile Reni și Ismail. Locuitorii din Tulcea și Galați au primit mesaje RO-ALERT în care erau anunțați că este posibil să cadă obiecte din cer.

„În urmă cu puțin timp a fost emis un mesaj RO-alert de avertizare despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Există indicii că asupra teritoriului ucrainean, în apropierea graniței cu România sunt desfășurate atacuri aeriene. Populația din zona de graniță este informată prin acest mesaj despre posibilele pericole și este sfătuită să nu intre în panică și să ia măsuri de protecție și adăpostire dacă situația o impune. Mesajul RO-Alert a fost emis pe toată zona de nord a județului Tulcea, dar și în zona de graniță cu Ucraina a județului Galați”, au transmis, miercuri seară, reprezentanții ISU Tulcea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău