Rușii așteaptă cu 122.000 de soldați într-o importantă zonă a frontului din Ucraina. Arsenalul impresionant cu care sunt dotați

  • 04 Martie 10:31
Rușii așteaptă cu 122.000 de soldați într-o importantă zonă a frontului din Ucraina. Arsenalul impresionant cu care sunt dotați

Forțele armate ale Federației Ruse au masat un grup de 122.000 de soldați în direcția Lyman-Kupian, informează Ilya Yevlash, șeful serviciului de presă al Grupului de Est al Forțelor Armate ucrainene, pe 3 martie, scrie Ziare.com.

„Inamicul ține 122.000 dintre ocupanții săi în direcția Lymano-Kupian”, a spus Ilya Yevlash.

Potrivit acestuia, ocupanții ruși mai păstrează în această direcție peste 1.100 de tancuri, o mie de sisteme de artilerie, aproape două mii de vehicule blindate de luptă și peste 400 de rachete antitanc. Yevlash a subliniat că Rusia menține trupele de mult timp, de la sfârșitul verii lui 2023.

Armata rusă a încercat să atace în regiunea Novoyehorivka la începutul toamnei anului 2023, după care și-a schimbat direcțiile. De asemenea, a luat cu asalt Synkivka timp de câteva luni, dar fără succes.

„După cum putem vedea, inamicul și-a dat deja seama că nu va putea dezvolta o ofensivă lângă Sinkivka”, a spus Yevlash.

Potrivit datelor serviciilor de informații, Forțele Armate ale Federației Ruse își transferă majoritatea unităților în zona Black Stallion River. În special, rușii au început să își pregătească structurile de apărare, pregătesc avioane de atac. Ilya Yevlash a remarcat că fiecare a treia companie din batalion este un grup de asalt care se implică în mod constant în „carnagii”.

„Inamicul încearcă în diverse moduri să găsească un punct slab, un călcâi al lui Ahile în apărarea noastră, dar de mult nu reușește acest lucru”, a adăugat el.

La 26 februarie, Ilya Yevlash a declarat că deficitul de muniție a inamicului în direcția Kupyansk a scăzut considerabil. El a remarcat că rușii au folosit activ rachete antiaeriene.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău