Rusia vrea să instaleze un ''dom'' pentru apărare aeriană cu rachete S-400 deasupra regiunii sale arctice

  • 09 Decembrie 2019 19:45
Rusia vrea să instaleze un ''dom'' pentru apărare aeriană cu rachete S-400 deasupra regiunii sale arctice

Rusia intenționează să instaleze un "dom" deasupra regiunii sale polare înarmând toate diviziile sale arctice din Flota de Nord cu baterii de rachete S-400, a declarat luni comandantul acestei structuri a marinei militare ruse citat de Reuters, preluat de Agerpres.

Rusia și-a suplimentat prezența militară în Arctica, construind infrastructură nouă și recondiționând porturile în condițiile în care încearcă să-și impună dominația în regiunea cu o uriașă bogăție neexploatată.

Alte țări au încercat și ele să-și sporească prezența în regiunea arctică, provocând temeri privind intensificarea rivalității geopolitice. În mai, Washingtonul a acuzat Rusia de comportament agresiv în regiunea polară și a afirmat că acțiunile Chinei trebuie urmărite îndeaproape.

Rusia a desfășurat în septembrie sistemele sale apărare aeriană S-400 în arhipelagul Novaia Zemlia, iar comandantul Flotei de Nord ruse a afirmat luni că rachetele vor fi instalate și în alte locuri din regiune.

"Planul este ca toate diviziile noastre arctice să fie dotate cu astfel de complexe în anii următori și va fi creat efectiv un dom de apărare aeriană deasupra părții ruse a Arcticii", a spus viceamiralul Aleksei Moiseev.

"Asta înseamnă că Arctica va fi protejată de orice atac aerian dușman, indiferent că este vorba despre avioane, rachete de croazieră sau balistice", a declarat Moiseev în cadrul unui interviu pentru canalul Ministerului Apărării, Zvezda TV.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău