Rusia va extinde cooperarea comercială cu noi parteneri, asigură Putin

  • 15 Decembrie 2022 17:57
Rusia va extinde cooperarea comercială cu noi parteneri, asigură Putin

Președintele rus Vladimir Putin a afirmat joi că Rusia va extinde cooperarea comercială cu noi parteneri, inclusiv prin reorientarea fluxurilor de gaz către vecinii estici, pentru a contracara sancțiunile occidentale, relatează Agerpres.

Liderul de la Kremlin a asigurat într-un discurs televizat că Rusia își va dezvolta relațiile economice cu parteneri din Asia, Africa și America Latină, pentru a zădărnici eforturile occidentale de a o izola economic.

"Vom elimina restricțiile în plan logistic și financiar. Vreau să vă amintesc că, prin introducerea de sancțiuni, țările occidentale au încercat să împingă Rusia la periferia dezvoltării mondiale. Dar nu vom merge niciodată pe calea autoizolării", a subliniat el.

"Din contră, extindem și vom extinde cooperarea cu cei care sunt interesați", a adăugat Putin.

Vânzările de energie ale Rusiei către Europa au scăzut drastic după începutul războiului rus din Ucraina, dar Vladimir Putin a indicat că vânzările de gaz rus către est vor crește și și-a reiterat planul de construire a unui nou "hub al gazului" în Turcia.

Prețurile de vânzare a gazului către Europa vor fi definite prin intermediul unei "platforme electronice", a menționat președintele rus, care a mai menționat că economia rusă este de așteptat să se contracteze cu 2,5% în acest an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău