Rusia va avea nevoie de cel puțin doi ani pentru a-și reconstrui armata / Ministrul apărării eston

  • 19 Octombrie 2022 09:49
Rusia va avea nevoie de cel puțin doi ani pentru a-și reconstrui armata / Ministrul apărării eston

Rusia va avea nevoie probabil între doi și patru ani pentru a-și reconstrui forțele armate la nivelul de dinaintea războiului pe care îl duce în Ucraina, a apreciat marți, 18 octombrie, ministrul apărării eston, Hanno Pevkur, care a pledat pentru o presiune continuă la adresa Moscovei, relatează AFP, citat de Agerpres.

Aflat în vizită la Washington, Hanno Pevkur a anticipat un conflict îndelungat și a îndemnat Occidentul să fie de partea ucrainenilor până când aceștia vor obține victoria pentru 'lumea liberă'.

În timp ce Rusia s-a orientat spre utilizarea dronelor kamikaze, pe care se presupune că le achiziționează din Iran, Pevkur a afirmat că arsenalul rus se pare că s-a diminuat până în punctul în care forțele ruse folosesc sistemul de apărare antiaeriană S-300 ca pe niște rachete obișnuite și că unele obuze rusești au explodat chiar înainte de a-și atinge ținta, din cauza vechimii lor.

'Consensul, mai mult sau mai puțin, este că Rusiei îi va lua de la doi la patru ani pentru a-și reface unele capacități sau chiar capacități similare cu ceea ce avea' înainte de război, a afirmat ministrul eston la o masă rotundă în fața presei.

Sancțiunile occidentale, potrivit lui, au afectat îndeosebi producția de avioane și mentenanța elicopterelor, privând Rusia de elementele-cheie.

'Când vom putea găsi noi modalități de a afecta Rusia cu sancțiuni, bineînțeles că va trebui să o facem', a declarat Hanno Pevkur, care s-a întâlnit cu omologul său american.

Într-un comunicat după această întâlnire, ministrul american al apărării Lloyd Austin a 'salutat Estonia pentru sprijinul său pentru Ucraina, orientat spre viitor' și și-a exprimat de asemenea 'acordul cu ministrul Pevkur cu privire la necesitatea menținerii unei importante susțineri (a Kievului) în viitor'.

Hanno Pevkur a avertizat că Moscova dispune în continuare de capacitatea de a efectua atacuri, inclusiv asupra unor membri NATO, precum Estonia.

Cu toate acestea, el a minimalizat posibilitatea unei lovituri nucleare, o opțiune agitată de președintele rus Vladimir Putin atunci când a anunțat anexarea celor patru teritorii ucrainene (Donețk și Lugansk (în est), Herson și Zaporojie (în sud).

Rusia deja 'a provocat frică în Ucraina' cu atacurile sale convenționale, a subliniat Pevkur, și a afirmat că nu vede 'valoare adăugată, pozitivă pentru Rusia' în cazul unui atac nuclear.

'Și-ar pierde susținătorii tăcuți, precum China sau alții din această cauză', a apreciat el. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău