Rusia | Un nou bilanț al victimelor prăbușirii blocului din Magnitogorsk. Anunțul Comitetului de Anchetă

  • 02 Ianuarie 2019 12:09
Rusia | Un nou bilanț al victimelor prăbușirii blocului din Magnitogorsk. Anunțul Comitetului de Anchetă

Cel puțin 14 persoane și-au pierdut viața în urma exploziei produse luni, din cauza unei scurgeri de gaze, și care a dus la prăbușirea parțială a unui imobil de apartamente la Magnitogorsk, oraș industrial din Urali, în sudul Rusiei, au anunțat miercuri autoritățile locale, citate de AFP, scrie Agerpres.

Paisprezece trupuri neînsuflețite au fost extrase dintre dărâmături de echipele de salvare, care mai caută alte 27 de persoane date dispărute. Precedentul bilanț, comunicat marți, indica un număr de cel puțin nouă victime.

O parte a unui imobil cu nouă etaje s-a prăbușit în explozia survenită luni dimineață la Magnitogorsk, în regiunea Celiabinsk, la circa 1.700 km est de Moscova. Aproape 1.100 de oameni locuiau în acest imobil, construit în 1973, în epoca sovietică.

Marți, echipele de salvare, care lucrează pe un frig glacial, au anunțat că au găsit în viață un bebeluș de zece luni. 

La locul exploziei produse la un bloc din Magnitogorsk (Rusia) nu s-au descoperit urme de explozibil, a comunicat purtătorul de cuvânt al Comitetului de Anchetă al Federației Ruse, Svetlana Petrenko, potrivit Rador.

„Datorită diverselor informații apărute în mass-media, trebuie precizat faptul că până în acest moment pirotehnicienii nu au descoperit urme de substanțe explozive sau componente ale acestora. Un grup operativ de anchetă lucrează 24 de ore din 24 la stabilirea cauzelor care au dus la producerea tragediei", a remarcat sursa. Totodată, ancheta studiază toate versiunile posibile. Ca urmare a prăbușirii intrării în imobilul de la Magnitogorsk, nouă persoane și-au pierdut viața, iar soarta altor peste 30 rămâne necunoscută. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău