Rusia: Un aliat al lui Putin, numit șef al agenției publice de presă TASS

  • 05 Iulie 2023 17:05
Rusia: Un aliat al lui Putin, numit șef al agenției publice de presă TASS

Fostul purtător de cuvânt al campaniei electorale a președintelui rus Vladimir Putin a fost numit la conducerea agenției publice de presă TASS, potrivit unui ordin guvernamental publicat miercuri, 5 iulie.

De la începutul războiului în Ucraina, Kremlinul și-a întărit controlul asupra mass-media, forțând închiderea principalelor mijloace de informare independente și desemnând numeroși jurnaliști și publicații ca „agenți ai străinătății”, notează Reuters.

Prim-ministrul Mihail Mișustin a semnat un ordin de demitere a lui Serghei Mihailov din funcția de director general al TASS și de numire a lui Andrei Kondrașov în locul lui. Mihailov a servit ca director general din 2012.

Kondrașov, în vârstă de 50 de ani, este un jurnalist al televiziunii de stat care în 2018 a lucrat ca secretar de presă al campaniei electorale a lui Putin.

El s-a născut în 1973 la Alma-Ata și a absolvit Facultatea de Jurnalism a Universității Independente de Științe Ecologice și Politice din Moscova. Mai târziu, a absolvit, cu o diplomă în Științe Politice, Academia Prezidențială Rusă de Economie Națională și Administrație Publică. El a lucrat în televiziune din 1991, notează agenția independentă de presă rusă Interfax.

TASS își are istoria începând din 1904, când a fost fondată ca Agenția Telegrafică Sankt Petersburg, prima agenție oficială de știri a Rusiei. Ea și-a păstrat numele din epoca sovietică, ale cărui inițiale înseamnă Agenția Telegrafică a Uniunii Sovietice.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău