Rusia și Coreea de Nord anunță întărirea cooperării militare pentru contracararea amenințărilor „forțelor străine”

  • 15 August 2022 19:00
Rusia și Coreea de Nord anunță întărirea cooperării militare pentru contracararea amenințărilor „forțelor străine”

Președintele rus Vladimir Putin i-a trimis luni, 15 august, o scrisoare dictatorului nord-coreean Kim Jong-Un în care a pledat pentru consolidarea cooperării între Moscova și Phenian, relatează Ziare.com.

În scrisoare, trimisă cu ocazia Zilei Naționale a Eliberării Coreei, Putin a subliniat că întărirea cooperării este în interesul ambelor țări.

Potrivit agenției oficiale nord-coreene de presă KCNA, liderul de la Kremlin i-a transmis lui Kim Jong-Un că Moscova și Phenianul ”vor dezvolta relații bilaterale constructive prin eforturi comune”.

Putin consideră că o apropiere între cele două țări ar consolida securitatea și stabilitatea regiunii coreene și a părții de nord a Asiei de Est.

Potrivit Reuters, Kim Jong-Un i-a trimis la rândul său o scrisoare lui Vladimir Putin.

”Cooperarea strategică și tactică, susținerea și solidaritatea” celor două țări au atins un nou nivel, mulțumită eforturilor comune, ”în vederea contracarării amenințărilor și provocărilor forțelor militare străine”, subliniază dictatorul nord-coreean în scrisoarea sa.

La începutul invaziei Ucrainei de către Rusia, Kim Jong-Un a susținut deplin Moscova și a acuzat Statele Unite că sunt ”rădăcina” crizei.

Coreea de Nord a recunoscut, în iulie, în mod oficial existența a două ”republici” în estul Ucrainei.

Tot luni, în ciuda eșecului din Ucraina, președintele Rusiei a lăudat capacitățile militare ale armatei sale și le-a promis țărilor care vor să se alieze cu Rusia că le va furniza armament modern.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău