Rusia sfidează autoritățile de la Chișinău și discută direct cu administrația separatistă de la Tiraspol despre furnizarea vaccinului Sputnik V, proces supravegheat personal de Dmitri Kozak

  • 18 Martie 2021 12:34
Rusia sfidează autoritățile de la Chișinău și discută direct cu administrația separatistă de la Tiraspol despre furnizarea vaccinului Sputnik V, proces supravegheat personal de Dmitri Kozak

Autoritățile de la Moscova au decis să livreze regiunii transnistrene vaccinul Sputnik V, discutând direct despre acest lucru cu administrația de la Tiraspol și sfidând autoritățile constituționale de la Chișinău.

Despre decizia luată de Moscova a anunțat ieri Konstantin Zatulin, prim-vicepreședinte al Comitetului Dumei de Stat a Federației Ruse pentru afaceri CSI în timpul mesei rotunde "Interacțiunea pentru sprijinul compatrioților, protejarea drepturilor cetățenilor ruși care locuiesc în Transnistria: dimensiune parlamentară". Ședința a fost organizată pe platforma Comitetului de la Moscova. La eveniment a participat o delegație din Transnistria, condusă de așa-numitul vicepreședintele Alexandr Korșunov.

Zatulin a explicat că problema aprovizionării Tiraspolului cu vaccinuri "este întârziată din cauză că aria de vaccinare în Federația Rusă este redusă, iar recepționarea directă a vaccinului de către Fondului rus de investiții este încetinită." El a menționat că vaccinul va fi livrat în 2-3 săptămâni. „Și conform informațiilor pe care le dețin, înfăptuirea acestei proceduri este supravegheată personal de către șeful adjunct al administrației prezidențiale a Federației Ruse, Dmitri Kozak", a subliniat Zatulin. 

R. Moldova a transmis în regiunea transnistrană peste 1 800 de doze de vaccin AstraZeneca din lotul primit din România. Agenția Medicamentului a autorizat condiționat vaccinul rusesc Sputnik V, care nu a fost, deocamdată, aprobat de organizațiile internaționale de profil. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău