Rusia recunoaște că a introdus armament în regiunea transnistreană

  • 19 Octombrie 2012 15:38
Rusia recunoaște că a introdus armament în regiunea transnistreană

Rusia a recunoscut că a introdus armament greu de infanterie în regiunea transnistreană, însă dă vina pe incompetența unui oficial din conducerea trupelor ruse staționate în stânga Nistrului.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării de la Chișinău, declarația a fost făcută de către consilierul  ministrului rus al Apărării, general-colonelul  Valeri Evnevici, care s-a întâlnit ieri cu ministrul Apărării de la Chișinău, Vitalie Marinuța.

Generalul Evnevici a dat asigurări că, pe viitor,  orice deplasare de tehnică și armament din dotarea militarilor ruși din stânga Nistrului va fi anunțată din timp autorităților moldovenești.

Ministrul moldovean al Apărării, Vitalie Marinuța, a declarat acum două zile că Rusia livrează în Transnistria nu doar camioane militare, ci și armament.

În septembrie, Federația Rusă a adus în Transnistria 20 de camioane noi de tip Ural. Moscova a motivat că este vorba despre modernizarea echipamentului din dotarea militarilor din misiunea de menținere a păcii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău