Rusia permite intrarea a mii de muncitori nord-coreeni

  • 03 August 2018 10:16
Rusia permite intrarea a mii de muncitori nord-coreeni

Rusia permite intrarea în țară a mii de noi muncitori nord-coreeni și acordă noi permise de muncă, o acțiune ce reprezintă o potențială încălcare a sancțiunilor ONU, a relatat joi Wall Street Journal (WSJ), citat de Reuters, transmite Agerpres.

Peste 10.000 de noi muncitori nord-coreeni s-au înregistrat în Rusia din septembrie, potrivit ziarului, are citează date ale Ministerului rus de Interne.

Acțiunea Rusiei ar putea încălca sancțiunile ONU de a reduce fluxurile de numerar către Coreea de Nord și a pune presiune asupra Phenianului pentru a renunța la armele nucleare, a relatat WSJ, citând oficiali americani.

Datele Ministerului Muncii obținute de WSJ arată că cel puțin 700 de noi permise de muncă au fost emise pentru nord-coreeni în Rusia în acest an, scrie cotidianul.

Oficiali ONU investighează potențiale încălcări ale sancțiunilor, care conțin puține excepții, potrivit unor surse citate de WSJ.

Ministerul de Externe rus nu a răspuns la o cerere de a comenta în afara orelor de program.

"Este absolut clar că Rusia trebuie să facă mai mult. Rusia spune că dorește relații mai bune cu Statele Unite, așa că Moscova ar trebui să dovedească asta cooperând cu noi, nu lucrând împotriva noastră, în legătură cu această amenințare urgentă pentru toate națiunile", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, citat de Reuters.

"Se estimează că muncitorii nord-coreeni din Rusia trimit între 150 și 300 de milioane de dolari anual Phenianului. Acum e momentul pentru ca Rusia să acționeze: Moscova ar trebui să implementeze imediat și pe deplin toate sancțiunile ONU pe care le-a semnat", a adăugat el.

Interdicția prezenței muncitorilor face parte dintr-o gamă mai largă de sancțiuni ce vizează eliminarea unui venit important pentru regimul lui Kim Jong Un. Cea mai mare parte a banilor câștigați de nord-coreeni în străinătate ajung în vistieria guvernului, în timp ce acești angajați muncesc în condiții extreme, a relatat WSJ.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău