Rusia: Oră de asamblare și dezasamblare a unei puști de asalt Kalașnikov AK-47 pentru educarea 'patriotismului' în școli

  • 30 Octombrie 2019 19:45
Rusia: Oră de asamblare și dezasamblare a unei puști de asalt Kalașnikov AK-47 pentru educarea 'patriotismului' în școli

Ministerul Educației de la Moscova a dat ordin tuturor școlilor din Rusia să organizeze o lecție tematică dedicată puștii de asalt Kalașnikov (AK-47), apreciind că o astfel de oră va contribui la formarea sentimentului de patriotism la copii 'ca o categorie moral-spirituală', inspirându-i să se alăture forțelor armate, informează miercuri dpa și postul de radio Eho Moskvî, preluat de AGERPRES.

Inițiativa coincide cu cea de-a 100-a aniversare de la nașterea inventatorului celebrei puști Mihail Kalașnikov la 10 noiembrie. Pușca sa AK-47, care și-a făcut debutul în anii 1940, este una dintre cele mai prolifice arme din lume.

Ministerul Educației a trimis deja dispoziție pentru desfășurarea unei astfel de lecții tematice la 10 octombrie la nivel național, inclusiv în clasele primare.

În afară de asamblarea și dezasamblarea AK-47 sau AK-74, elevilor li se va propune să compare pușca de asalt rusească cu pușca americană M-16.

'În fiecare an, un sfert de milion de oameni mor din cauza unui glonț tras dintr-un AK', menționează Ministerul rus al Educației, adăugând că 'o pușcă de asalt Kalașnikov face mai mulți morți decât tirurile de artilerie, bombardamentele aeriene sau atacurile cu rachete'.

Scopul acestei ore este ca copilul să ia în considerare implicația de a ucide în apărarea patriei lor și rolul puștilor Kalașnikov în conturarea 'memoriei istorice' și a 'identității naționale ruse'.

Un proeminent opozant rus, Dmitri Gudkov, a criticat această inițiativă într-o declarație făcută marți, afirmând că spiritualitatea nu trebuie confundată cu crima. Potrivit Ministerului Educației rus, 'identificarea noastră oficială cu spiritualitatea înseamnă să omori cât mai mulți oameni', apreciază Gudkov într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău