Rusia | Opozantul Aleksei Navalnîi, transferat într-o locație necunoscută

  • 14 Iunie 2022 16:04
Rusia | Opozantul Aleksei Navalnîi, transferat într-o locație necunoscută

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost transferat din colonia penitenciară în care se afla într-o locație necunoscută, a declarat marți un colaborator apropiat, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

"Unde se află acum Aleksei și în ce colonie este transportat nu știm", a declarat Leonid Volkov, colaborator apropiat al lui Navalnîi, într-o postare de Telegram.

Navalnîi, cel mai important lider al opoziției din Rusia din ultimul deceniu, a fost încarcerat pentru doi ani și jumătate pe motiv că ar fi încălcat termenii eliberării condiționate în februarie 2021 după ce s-a întors din Germania, unde s-a restabilit în urma otrăvirii cu un agent neurotoxic despre care susține că a fost comandată de Kremlin.

Pe 24 martie, Navalnîi a fost condamnat la încă nouă ani de închisoare pentru fraudă și sfidarea unui tribunal. Liderul opoziției susține că acuzațiile împotriva lui sunt fabricate și menite să împiedice realizarea ambițiilor sale politice.

Judecătorul a ordonat ca Navalnîi, care a caracterizat campania militară a Rusiei din Ucraina drept "prostească", să fie transferat într-o închisoare de maximă securitate, unde drepturile la vizitare și de corespondență vor fi reduse.

Navalnîi și-a executat până acum sentința la Colonia corecțională nr. 2, o colonie penitenciară de la Pokrov, aflată la 119 km est de Moscova.

Rețeaua politică a lui Navalnîi a fost în mare parte destructurată de la încarcerarea sa, fiind clasificată drept organizație "extremistă". Colaboratorii de prim-rang și organizatorii au fost fie încarcerați, fie forțați să părăsească țara.

Navalnîi a declarat în urmă cu două săptămâni că a fost pus sub acuzare într-un nou dosar penal pentru crearea unei organizații extremiste și incitare la ură împotriva autorităților, infracțiuni care pot atrage o pedeapsă maximă de 15 ani de închisoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău