Rusia nu vede pentru moment perspective pentru o soluționare diplomatică a situației din Ucraina

  • 20 Septembrie 2022 12:34
Rusia nu vede pentru moment perspective pentru o soluționare diplomatică a situației din Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus marți într-o declarație pentru agenția de presă rusă Interfax că nu se întrevăd pentru moment perspective pentru o rezolvare politico-diplomatică a situației din Ucraina, transmite AGERPRES,

„În acest moment, astfel de perspective nu se întrevăd', declarat Peskov, solicitat să comenteze cu privire la posibilitățile de reglementare a situației prin mijloace politice și diplomatice.

Într-un interviu acordat în urmă cu o zi publicației Ukrainska Pravda, ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget A. Brink, a negat zvonurile potrivit cărora șeful Departamentului de Stat, Anthony Blinken, ar fi evocat în discuțiile cu autoritățile ucrainene, în timpul ultimei sale vizite la Kiev, necesitatea reluării negocierilor cu Federația Rusă.

Ea a subliniat că numai ucrainenii sunt cei în măsură să decidă când să se așeze la masa de negocieri cu ocupanții ruși.

Autoritățile americane au spus că 'numai ucrainenii și liderul ales democratic al Ucrainei, președintele Volodimir Zelenski, pot decide când și cum ar trebui să se încheie acest conflict și când și cum ar trebui să înceapă negocierile', a spus Brink.

Într-un interviu recent pentru CNN, președintele ucrainean a afirmat că Ucraina nu va negocia cu 'cei care dau ultimatumuri'.

O retragere completă a Rusiei dincolo de frontierele recunoscute internațional ale Ucrainei este o precondiție absolută pentru începerea oricăror negocieri, a declarat în acest context istoricul rus Andrei Zubov pentru publicația ucraineană Obozrevatel. În esență, negocierile dintre Moscova și Kiev trebuie să vizeze 'doar sumele despăgubirilor pe care Rusia trebuie să le plătească pentru pierderile teribile pe care le-a provocat victimei agresiunii sale', afirmă el, conform media citate.

Rusia a declanșat în februarie o invazie în Ucraina pe care o numește 'operațiune specială militară', de fapt o agresiune brutală împotriva unui stat suveran, prima de acest tip pe continentul european după cel de-al Doilea Război Mondial.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău