Rusia "nu se va ruga de Occident pentru ridicarea sancțiunilor"

  • 18 Noiembrie 2014 17:17
Rusia

Ministrul de externe, Serghei Lavrov, a declarat astăzi că Rusia nu se va ruga de Occident pentru ridicarea sancțiunilor și a respins ideea unei înțelegeri pe această temă.

NATO a observat concentrări de trupe de-o parte și de alta a graniței ruso-ucrainene, potrivit secretarului general al Alianței, Jens Stoltenberg.

Acesta i-a cerut, astăzi, Moscovei, să își retragă forțele. Federația Rusă a fost supusă, deja, unor sancțiuni economice de Uniunea Europeană și Statele Unite pentru implicarea sa în criza din Ucraina.

Ministrul de externe, Serghei Lavrov, a declarat astăzi că Rusia nu se va ruga de Occident pentru ridicarea sancțiunilor și a respins ideea unei înțelegeri pe această temă.

Periodic, Moscova primește sugestii de a conveni anumite criterii în vederea ridicării sancțiunilor, sugerându-i-se ce anume trebuie să facă în acest scop, a spus șeful diplomației ruse, adăugând însă că Rusia nu se va preta la asemenea jocuri, transmite corespondentul RRA la Moscova, Alexandr Beleavschi.

Serghei Lavrov a făcut aceste declarații înaintea convorbirilor consacrate, în special crizei din Ucraina pe care le va avea în cursul serii, la Moscova, cu ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, aflat în prezent la Kiev, unde la această oră, are convorbiri cu președintele Petro Poroșenko.

Atât Frank-Walter Steinmeier, ieri, cât și Serghei Lavrov, astăzi, au avertizat că nu trebuie așteptate progrese decisive de la convorbirile lor de astăzi, de la Moscova, ce urmează unei dificile discuții cu ușile închise pe care Vladimir Putin și Angela Merkel au avut-o duminică, în marja summit-ului G20, din Australia.

Referindu-se, la Minsk, la relațiile ruso-europene, grav afectate de criza din Ucraina, ministrul rus de externe și-a exprimat speranța că acestea nu au trecut totuși de așa-numitul punct de ireversibilitate, Rusia fiind în continuare interesată în dezvoltarea cooperării cu unul din cei mai importanți parteneri ai săi comerciali și economici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău