Rusia nu intenționează să adopte noi restricții, în pofida creșterii masive a numărului de noi cazuri

  • 02 Februarie 13:03
Rusia nu intenționează să adopte noi restricții, în pofida creșterii masive a numărului de noi cazuri

Rusia nu are în vedere să introducă noi restricții pentru limitarea răspândirii epidemiei de COVID-19, în pofida unei creșteri masive a numărului de noi cazuri în țară, transmite miercuri AFP, citat de AGERPRES.

''Mortalitatea nu este mai ridicată decât în timpul perioadelor pe care le-am traversat în ultimii doi ani'', a declarat șefa agenției de sănătate publică rusă (Rospotrebnadzor), Anna Popova.

''Și, astăzi, nu vedem motive pentru restricții speciale'', a anunțat Popova într-un interviu acordat agenției RIA Novosti.

De la începutul pandemiei, Rusia a înregistrat peste 680.000 decese asociate COVID-19, unul dintre cele mai grave bilanțuri din lume, conform site-ului specializat Govov, care citează statistici oficiale.

Însă autoritățile au refuzat să introducă un nou lockdown drastic după primul val al pandemiei, din primăvara lui 2020, în scopul apărării unei economii fragile.

Odată cu răspândirea variantei Omicron, una foarte contagioasă, Rusia a cunoscut în ultimele zile o creștere substanțială a numărului de noi cazuri de COVID-19. În 29 ianuarie, acest număr a depășit pragul de 100.000 de noi contaminări zilnice, potrivite datelor guvernamentale.

Miercuri au fost consemnate 141.883 de noi cazuri, față de aproximativ 30.000 în urmă cu două săptămâni. Numărul deceselor zilnice rămâne limitat, miercuri fiind înregistrate 678 cazuri fatale, față de valoarea maximă, 1.200, consemnată în precedentul val, din toamna anului trecut.

Rata vaccinării anti-COVID-19 în rândul populației ruse este de numai 48%, potrivit Govov.

Autoritățile ruse au declarat că situația este ''foarte dificilă'' în al doilea oraș al țării, Sankt Petersburg, unde au fost aduse 300 de paturi suplimentare într-un spital de campanie, iar liceele au trecut la cursuri online pentru perioada 2-13 februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:5,66 m/s
Fri
22
Sat
23
Sun
23
Mon
22
Tue
20
Arhivă Radio Chișinău