Rusia nu confirmă pe cale oficială decizia privind amnistierea cetățenilor Republicii Moldova (VIDEO)

  • 02 Martie 2017 15:53
Rusia nu confirmă pe cale oficială decizia privind amnistierea cetățenilor Republicii Moldova (VIDEO)

Autoritățile ruse nu confirmă pe cale oficială decizia privind amnistierea cetățenilor moldoveni care au interdicție de intrare în Rusia, după cum a anunțat ieri președintele Igor Dodon.

Președintele Congresului Diasporei Moldovenești din Federația Rusă, Alexandr Kalinin, susține că a făcut un apel la Direcția generală privind problema migrației de la Moscova, de unde a primit răspunsul că nu a fost dată nicio dispoziție referitoare la situația cetățenilor din Republica Moldova.

Alexandr Kalinin îi avertizează pe cetățenii moldoveni care se află acum în Rusia și au interdicție de intrare în această țară, că ei riscă să fie urmăriți penal. El le recomandă lor să părăsească Federația Rusă, pentru a nu fi trași la răspundere penală. Potrivit lui, aceștia riscă, în conformitate cu legislația rusă, o pedeapsă de până la 4 ani de închisoare și o amendă în valoare de 300 de mii de ruble, adică aproximativ 100 de mii de lei. De asemenea, el îi sfătuiește pe cetățenii moldoveni care intenționează să se pornească spre Federația Rusă, să nu o facă, pentru a nu risca să fie întorși înapoi de la hotar.

Până nu va fi luată o decizie oficială din partea Guvernului de la Moscova și a președintelui Vladimir Puțin despre amnistierea cetățenilor moldoveni, puteți nimeri sub acțiunea Codului Penal, îi avertizează Alexandr Kalinin pe cetățenii moldoveni care au interdicție de intrare în Federația Rusă.

Președintele Igor Dodon a anunțat ieri că aproape 270 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova care au încălcat legislația Federației Ruse și sunt pasibili de a fi expulzați din această țară sau au fost deja, vor fi amnistiați. El a estimat că este vorba de 250 de mii de cetățeni care se află în prezent pe teritoriul Federației Ruse și de 17.500 care sunt în Republica Moldova. Cei care se află în Federația Rusă ar urma să se adreseze la secțiile locale pentru migrație ale Ministerului rus de Interne până la 20 martie, a precizat Igor Dodon. Informația nu a fost confirmată din surse oficiale rusești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău