Rusia l-a arestat pe Igor Ghirkin, fostul comandant al separatiștilor pro-ruși din Donbas

  • 21 Iulie 2023 15:05
Rusia l-a arestat pe Igor Ghirkin, fostul comandant al separatiștilor pro-ruși din Donbas

Rusia l-a arestat vineri pe Igor Ghirkin, fostul comandant al separatiștilor pro-ruși din Donbas, sub acuzația de „extremism”, anunță agenția TASS, citată de Hotnews.

Anunțul a fost făcut inițial vineri după-amiaza de către soția lui Ghirkin, devenit între timp unul dintre cei mai populari bloggeri militari din Rusia. Ea a scris pe canalul de Telegram al soțului ei:

„Miroslava Reginskaia, soția lui Igor Strelkov (n.r. apelativul lui Ghirkin în rândul forțelor separatiste):

„Astăzi, în jurul orei 11:30, reprezentanții Comitetului de investigații au venit la noi. În acel moment, nu eram acasă. Curând, potrivit cuvintelor paznicului, l-au scos pe soțul meu de sub brațe și l-au dus într-o direcție necunoscută. De la prieteni am aflat că soțului meu i-au fost aduse acuzații conform Articolului 282 din Codul Penal al Federației Ruse (extremism).

Nu știu nimic despre locul unde se află soțul meu, nu a dat niciun semn de viață. În momentul arestării, eu nu eram acasă”.

TASS, cea mai cunoscută agenție de presă a statului rus, afirmă că informația a fost confirmată de oamenii legii.

„Vineri dimineață, Igor Strelkov (Ghirkin) a fost reținut la Moscova. În prezent, el este supus unor acțiuni de investigație”, a declarat un reprezentant al forțelor de securitate pentru TASS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău