Rusia interzice intrarea pe teritoriul său pentru prim-ministrul Irlandei și alți circa 50 de oficiali irlandezi

  • 16 Noiembrie 2022 15:38
Rusia interzice intrarea pe teritoriul său pentru prim-ministrul Irlandei și alți circa 50 de oficiali irlandezi

Rusia a anunțat miercuri că interzice intrarea pe teritoriul său pentru prim-ministrul irlandez Micheal Martin și pentru alți circa 50 de înalți responsabili irlandezi, ca răspuns la sancțiunile occidentale legate de conflictul din Ucraina, informează AFP și Reuters.

„Acționând la ordinul Bruxelles-ului, Irlanda duce o campanie agresivă de propagandă antirusă", a afirmat Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse, explicând punerea în aplicare a acestor sancțiuni ce vizează 52 de personalități irlandeze.

Alături de Martin pe lista persoanelor supuse sancțiunilor figurează ministrul irlandez al afacerilor externe și al apărării Simon Coveney, ministrul finanțelor Paschal Donohoe, precum și senatori și deputați.

„Guvernul irlandez susține necondiționat măsurile restrictive unilaterale puse în aplicare de Uniunea Europeană împotriva unor cetățeni ruși și care vizează să izoleze țara noastră pe scena internațională", a denunțat ministerul rus, transmite Agerpres.

Ofensiva rusă în Ucraina, declanșată pe 24 februarie, a suscitat un val de condamnări pe plan internațional și o ploaie de sancțiuni împotriva Moscovei, care a replicat interzicând intrarea pe teritoriul său pentru sute de personalități occidentale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie moderată
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău