Rusia interzice intrarea în țară a lui Biden, Blinken și a altor aproape o mie de americani

  • 21 Mai 2022 17:43
Rusia interzice intrarea în țară a lui Biden, Blinken și a altor aproape o mie de americani

Rusia a interzis sâmbătă intrarea în această țară pentru un număr de 963 de cetățeni americani, printre care președintele SUA Joe Biden și secretarul de stat Antony Blinken, în replică la sancțiunile impuse de SUA după agresiunea militară a Rusiei contra Ucrainei, relatează agențiile Reuters și EFE.

„Acțiunile ostile ale Washingtonului se vor întoarce ca un bumerang împotriva SUA și vor fi respinse cum se cuvine”, notează Ministerul rus de Externe în anunțul despre interdicția menționată.

Decizia Moscovei este doar una simbolică, dar se înscrie în spirala descendentă a relațiilor ruso-americane, ce s-au degradat continuu chiar și în perioada premergătoare lansării invaziei ruse asupra Ucrainei.

Rusia a anunțat sâmbătă o măsură similară și împotriva soției premierul canadian Justin Trudeau, Sophie Trudeau, și a altor 25 de cetățeni canadieni, ca răspuns la sancțiunile ''antirusești'' impuse de Canada.

Guvernul canadian anunțase vineri o nouă rundă de sancțiuni economice împotriva Rusiei și sancțiuni ce vizează 14 cetățeni ruși. Printre aceștia se regăsesc de asemenea Elena Timcenko și Natalia Browning, soția și, respectiv, fiica lui Ghenadi Timcenko, unul dintre cei mai bogați oligarhi ruși și considerat a fi un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău