Rusia înființează în Crimeea un nou regiment de desant-asalt

  • 26 Martie 2021 08:56
Rusia înființează în Crimeea un nou regiment de desant-asalt

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a anunțat, pe 25.03.2021, în cadrul unei ședințe a Colegiului Ministerului Apărării, că, până la sfârșitul anului 2021, în compunerea Trupelor de Desant Aerian, vor fi formate două noi regimente de desant-asalt. Unul dintre acestea va fi dislocat la Pskov, iar cel de-al doilea la Feodosia, în Peninsula Crimeea.

“În cadrul procesului de creștere a capacității de luptă a trupelor, în acest an este planificată finalizarea formării celui de-al treilea regiment de desant-asalt al Diviziei 76 Desant-Asalt din Pskov. De asemenea, până la sfârșitul anului, Brigada 56 Desant-Asalt va fi reorganizată în Regimentul 56 Desant-Asalt, cu punctul de dislocare permanentă în localitatea Feodosia”, a precizat Șoigu.

În prezent, Brigada 56 Desant-Asalt este dislocată în localitatea Kamyshin din Regiunea Volgograd, scrie Defenseromania.ro

Ministrul rus al apărării a precizat că Trupele de Desant Aerian au trecut la un nou nivel calitativ de reacție operativă la amenințările militare la adresa securității statului.

“Activitățile desfășurate în cadrul Trupelor de Desant Aerian vizează nu numai creșterea potențialului de luptă, ci și perfecționarea sistemului de conducere și dezvoltarea obiectivelor de infrastructură, în special în Republica Crimeea și Regiunile Pskov și Omsk”, a spus Serghei Șoigu.

Comentariul autorului: În cursul anului 2018, conducerea Ministerului rus al Apărării a decis revenirea diviziilor din cadrul Trupelor de Desant Aerian la structura de organizare pe trei regimente. În cadrul procesului de reformă implementat la sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000, acestea au fost restructurate și, începând din în anul 2005, au funcționat într-o structură organizatorică cu două regimente.

Deși inițial era planificat ca procesul de înființare a noilor regimente să fie încheiat până în anul 2020, se pare că termenul a fost prelungit până la sfârșitul anului 2021.

În ceea ce privește Divizia 7 Desant-Asalt - Novorossiysk trebuie precizat faptul că, în prezent, aceasta include două regimente, respectiv Regimentul Desant-Asalt - Novorossiysk și Regimentul Desant-Asalt - Stavropol.

Inițial, s-a stabilit ca cel de-al treilea regiment al diviziei, Regimentul 97 Desant-Asalt, să fie înființat în localitatea Dzhankoy. Probabil, reprezentanții ruși au ținut cont de nevoia de întărire a frontierei cu Ucraina și de existența unui aerodrom în localitate.

Cu toate acestea, ulterior, începând cu 01.12.2017, la Feodosia a fost înființat Batalionul 171 Desant-Asalt aparținând diviziei din Novorossiysk. Avantajul noului loc de dislocare este dat de accesul la litoralul Mării Negre și posibilitatea de ambarcare rapidă în navele mari de desant ale Flotei ruse din Marea Neagră.

Formarea Regimentului 56 Desant-Asalt la Feodosia va avea loc prin mutarea brigăzii Brigăzii 56 Desant-Asalt din Kamyshin și integrarea acesteia cu Batalionul 171 Desant-Asalt.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău