Rusia închide definitiv consulatul României de la Rostov-pe-Don

  • 12 Decembrie 2023 09:06
Rusia închide definitiv consulatul României de la Rostov-pe-Don

Guvernul rus a acceptat propunerea Ministerului rus de Externe de a denunța acordul privind deschiderea consulatului general al României la Rostov-pe-Don, premierul rus Mihail Mișustin semnând ordinul relevant, scrie TASS, citat de defenseromania.ro.

„În conformitate cu articolul 37 din Legea federală privind tratatele internaționale ale Federației Ruse, să accepte propunerea Ministerului rus de Externe privind denunțarea acordului dintre guvernele rus și român privind deschiderea Consulatului General al României la Rostov- on-Don din 22 septembrie 2005, încheiat sub forma unui schimb de note”, se arată în documentul publicat pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice .

Ministerul rus de Externe a fost însărcinat să sesizeze partea română asupra deciziei.

Potrivit informațiilor disponibile pe pagina Ambasadei României în Federația Rusă, Consulatul general de la Rostov-pe-Don era condus de un gerant interimar (consul general interimar).

Decizia vine după ce, la începutul lunii iunie a acestui an, Ministerul de Externe al României l-a informat pe ambasadorul Rusiei despre decizia de reducere a personalului misiunii ruse la București. Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a numit această decizie a autorităților române drept „un alt atac inamic” care duce la „degradarea în continuare a relațiilor bilaterale”.

La începutul lunii august, ca răspuns, Ministerul rus de Externe a introdus cote privind numărul de angajați ai instituțiilor diplomatice românești din Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:4,63 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău