Rusia extinde embargoul asupra importului de produse alimentare din UE, SUA și alte țări

  • 20 Septembrie 2021 18:57
Rusia extinde embargoul asupra importului de produse alimentare din UE, SUA și alte țări

Președintele rus Vladimir Putin a prelungit luni până în decembrie 2022 embargoul asupra produselor alimentare importate din țările UE, SUA și alte state, embargou decis ca represalii după sancțiunile impuse de aceste țări Rusiei în urma anexării Crimeii și a susținerii separatiștilor din estul Ucrainei, relatează agenția DPA, citată de Agerpres.

Embargoul, impus de Rusia în august 2014, interzice în special importurile de produse lactate, carne, fructe și legume din UE, SUA, Canada, Australia și Ucraina.

Președintele Vladimir Putin afirmă că acest embargou ar trebui de asemenea să contribuie la autosuficiența Rusiei în aprovizionarea cu alimente prin stimularea producției interne și diminuarea dependenței față de importuri.

Totuși, în pofida interdicției, multe produse occidentale ajung în continuare pe piața rusească, cum ar fi de exemplu brânzeturile din Italia și Franța, foarte apreciate de rușii înstăriți. Autoritățile ruse au distrus tone de alimente în încercarea de a suprima astfel de aprovizionări pe piața neagră.

Pe de altă parte, consumatorii ruși se plâng de prețurile ridicate ale produselor alimentare autohtone și uneori de calitatea slabă a acestora. Potrivit unor analiști, embargoul contribuie la formarea unor monopoluri și conduce la creșterea prețurilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău