Rusia | Doi morți în urma unui incident armat la Moscova; atacatorul, un fost militar, a fost arestat

  • 07 Decembrie 2021 16:40
Rusia | Doi morți în urma unui incident armat la Moscova; atacatorul, un fost militar, a fost arestat

Un individ a deschis focul marți într-un centru administrativ din Moscova, făcând doi morți și trei răniți, a anunțat primăria capitalei ruse, asigurând că autorul incidentului armat a fost deja reținut, relatează AFP, potrivit Agerpres.

'A avut loc o tragedie. După focurile declanșate de către o persoană neindentificată pentru moment, două persoane au murit și trei au fost rănite. Atacatorul a fost arestat', a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobianin, într-un mesaj postat pe Twitter. 'Medicii fac tot posibilul să-i ajute pe cei răniți', a adăugat el.

Centrul administrativ unde a avut loc acest incident armat se află în sud-estul Moscovei, în cartierul Riazanski.

O anchetă a fost deschisă pentru omucidere, potrivit autorităților.

Potrivit postului de televiziune REN TV, atacatorul a fost deja identificat și se numește Serghei Glazov, fost militar, care a servit în armată până în 2010, ajungând la gradul de locotenent colonel.

Unele media ruse scriu că Glazov a deschis focul din cauza că a refuzat să-și pună masca facială.

În ultimii ani, incidente armate soldate cu morți, în special în școli, au avut o tendință crescătoare în Rusia. Președintele Vladimir Putin a denunțat chiar un fenomen importat din SUA, efect pervers al globalizării.

În cel mai recent eveniment de acest tip, datând din 20 septembrie, un student de 18 ani a deschis focul cu o armă de vânătoare la o universitate din Perm, oraș în regiunea Uralilor, făcând șase morți și circa 30 de răniți

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău