Rusia dezvoltă rachete capabile să penetreze scutul antirachetă NATO

  • 29 Aprilie 2016 14:04
Rusia dezvoltă rachete capabile să penetreze scutul antirachetă NATO

Rusia este pe punctul de a finaliza dezvoltarea unei noi generații de rachete, invulnerabile în fața armamentului NATO, în special în fața scutului antirachetă, a declarat vineri, 29 aprilie, Evgheni Serebrennikov, vicepreședintele Comisiei pentru securitate și apărare din Consiliul Federației, citat de agenția de presă RIA Novosti, în pagina sa electronică.Potrivit…

Rusia este pe punctul de a finaliza dezvoltarea unei noi generații de rachete, invulnerabile în fața armamentului NATO, în special în fața scutului antirachetă, a declarat vineri, 29 aprilie, Evgheni Serebrennikov, vicepreședintele Comisiei pentru securitate și apărare din Consiliul Federației, citat de agenția de presă RIA Novosti, în pagina sa electronică.

Potrivit senatorului rus, astfel de rachete ar urma să fie instalate la frontiera de nord a Rusiei în cazul aderării Suediei la NATO. Totodată, el nu a exclus creșterea numărului de trupe ce vor fi relocate la granița nordică a Federației Ruse.

Alianța Nord-Atlantică și-a crescut brusc prezența în apropierea granițelor Rusiei, susține în acest context RIA Novosti. Potrivit sursei citate, acest lucru este mai evident în țările baltice, unde au avut loc mai multe exerciții de amploare. Moscova a declarat în repetate rânduri că este pregătită să reacționeze în mod adecvat la aceste acțiuni ale Occidentului, mai scrie agenția de presă rusă.  Relațiile dintre Rusia și NATO s-au deteriorat până la un nivel fără precedent după încheierea războiului rece, ca urmare a crizei din Ucraina în 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău