Rusia desfășoară rachete Iskander în regiunea Kaliningrad, pentru a-și exprima nemulțumirea față de NATO

  • 08 Octombrie 2016 15:46
Rusia desfășoară rachete Iskander în regiunea Kaliningrad, pentru a-și exprima nemulțumirea față de NATO

Rusia transportă rachete balistice în enclava Kaliningrad, a confirmat vineri pentru Reuters un oficial american din domeniul informațiilor.

Potrivit unor surse de presă din Estonia, ar fi vorba de rachete Iskander-M, cu rază de acțiune de 500 de kilometri, care pot transporta și focoase nucleare.

Motivele Rusiei pentru deplasarea rachetelor ar putea fi de ordin politic — o demonstrație de forță — pentru a-și exprima nemulțumirea față de NATO, a declarat un oficial american sub rezerva anonimatului. El a adăugat că Rusia "a deplasat un sistem similar de rachete în Kaliningrad în 2014 pentru un exercițiu militar, precizează Agerpres.

Pagina de Rusia precizează că, pentru transportul complexului, este utilizat un feribot rutier-feroviar „Ambal”, care a trecut prin Marea Baltică și ar fi trebui să sosească vineri la Kaliningrad.

Nu este exclus că de acest transport sunt legate și încălcările de joi ale spațiului aerian al Estoniei și Finlandei de către avioanele de luptă din Rusia.

Complexul de rachete operativ-tactice „Iskander” a intrat în dotarea armatei ruse în 2006. Este conceput pentru a distruge cu mare precizie ținte în raza de 50 până la 500 de km.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău