Rusia desfășoară noi exerciții de amploare în Crimeea, care prevăd simulări cu atacuri cu rachete

  • 07 Iunie 2018 10:58
Rusia desfășoară noi exerciții de amploare în Crimeea, care prevăd simulări cu atacuri cu rachete

Rusia desfășoară până vineri exerciții de amploare în Crimeea (peninsulă ucraineană anexată în 2014), la care participă peste 6.000 de militari și mai mult de 100 de avioane și elicoptere, informează joi agenția de presă RIA Novosti și canalul de televiziune NTV, citate de Agerpres.

În cadrul acestora, avioane de vânătoare ale forțelor aeriene împreună cu sistemul de apărare antiaeriană din Districtul militar Sud au respins miercuri un atac al unui inamic convențional asupra unor obiective strategice în Crimeea, a indicat șeful serviciului de presă al acestui district, Vadim Astafiev.

Cu această ocazie, peste 20 de avioane de atac Su-25SM au fost relocate (temporar) în Crimeea de la bazele lor din regiunile Sevastopol și Krasnodar (sudul Rusiei), a precizat același purtător de cuvânt. „O escadrilă de avioane Su-27SM, Su-27P și Su-30 a distrus peste 20 de ținte aeriene, imitând avioane de luptă inamice”, a precizat el, adăugând că pentru doborârea avioanelor aparținând unui inamic convențional, echipajele aviației tactice operaționale au recurs la cel mai nou tip de rachete din clasa 'aer-aer'.

„Aviatorii noștri au utilizat pentru prima oară un nou tip de rachete ghidate pe poligonul Opuk din Crimeea”, a afirmat general-locotenentul Viktor Sevostianov, comandantul forțelor aeriene din cadrul Districtului militar Sud, care a specificat că proiectilele au fost anterior testate la centre din Astrahan.

Componenta maritimă a aplicațiilor a vizat detectarea unui grup naval inamic, care pregătea un „atac masiv cu rachete” asupra unor obiective de importanță strategică din peninsulă.

În consecință, sisteme de rachete sol-aer S-400 „Triumf” și de rachete-tun „Panțiri” au respins un „atac dinspre mare”, iar sistemele de rachete pentru paza coastei, 'Bal' și 'Bastion', au distrus nave inamice cu sprijinul avioanelor Su-30SM și Su-34.

De altfel, anterior, generalul Sevostianov indicase că punctul culminant al actualelor exerciții vizează respingerea unui atac pentru capturarea coastei dinspre mare, operațiune în cursul căreia se va simula un atac masiv aerian asupra navelor inamice.

Exercițiile, care au început marți, se desfășoară sub conducerea comandantului Districtului militar Sud, general-colonelul Aleksandr Dvornikov.

Într-un comunicat, Ministerul Apărării rus informa marți că, în perioada 5-8 iunie, aviația și antiaeriana din cadrul Districtului militar Sud, împreună cu Flota Rusiei din Marea Neagră, unități de pușcași marini, trupe speciale și structuri combinate, vor participa la un exercițiu tactic inedit.

Districtul militar Sud al Federației Ruse se întinde din Caucazul de Nord până la frontiera cu Ucraina și include în prezent și Crimeea și bazele rusești din Osetia de Sud, Abhazia și Armenia. În componența acestui district intră de asemenea Flota Rusiei din Marea Neagră și capacitățile amplasate în ultimii patru ani în Crimeea, după anexarea peninsulei în 2014. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău