Rusia cere explicații Londrei privind percheziționarea unui avion rus de pasageri și amenință cu măsuri similare

  • 31 Martie 2018 18:54
Rusia cere explicații Londrei privind percheziționarea unui avion rus de pasageri și amenință cu măsuri similare

Ministerul Transporturilor de la Moscova cere explicații Marii Britanii în legătură cu un avion de pasageri al companiei aeriene ruse Aeroflot care a fost percheziționat vineri la aeroportul Heathrow din Londra și avertizează că ar putea lua măsuri similare la adresa firmelor aeriene britanice.

"Dacă nu există nicio explicație, partea rusă va considera că acțiunile împotriva avionului nostru sunt ilegale și își rezervă, de asemenea, dreptul de a lua măsuri similare împotriva companiilor aeriene britanice", se arată într-un comunicat emis sâmbătă de Ministerul Transporturilor de la Moscova, informează site-ul cotidianului The Independent, citat de MEDIAFAX.

Ambasada Rusiei la Londra a acuzat autoritățile britanice că au percheziționat vineri un avion rus de pasageri care efectua un zbor regulat pe ruta Moscova-Londra.

Oficiali diplomatici ruși au transmis că autoritățile britanice au încercat inițial să cerceteze aeronava fără să permită echipajului să fie de față, însă în cele din urmă au permis prezența căpitanului.

Acțiunile părții britanice în legătură cu avionul rusesc Aeroflot blocat temporar pe aeroportul Heathrow din Londra sunt contrare practicii internaționale privind percheziționare avioanelor, a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene de stat Aeroflot, citat de agenția Tass.

"În acest moment, nu avem altă explicație decât aceea că incidentul de la Heathrow este într-un fel sau altul legat de politica ostilă pe care guvernul britanic a adoptat-o în privința Rusiei", a comunicat Ambasada Rusiei, făcând referire la valul de expulzări de diplomați ruși și occidentali în urma atacului neurotoxic de la Salisbury, atribuit Moscovei.

Rusia însă neagă acuzațiile că ar fi implicată în cazul fostului spion rus Serghei Skripal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău