Rusia cere clarificări din partea Ucrainei cu privire la sechestrarea unui petrolier rusesc în portul Ismail

  • 31 Iulie 2019 08:39
Rusia cere clarificări din partea Ucrainei cu privire la sechestrarea unui petrolier rusesc în portul Ismail

Consulatul General al Rusiei la Odesa a solicitat oficial Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei să clarifice situația legată de sechestrarea de către autoritățile ucrainene a petrolierului rusesc "NEYMA", care, la sfârșitul anului trecut, a blocat mai multe nave militare ucrainene în strâmtoarea Kerci.

"Nu am primit (din partea Ucrainei, n.red) documente oficiale cu privire la sechestrarea petrolierului. Consulatul General al Federației Ruse la Odessa a trimis o notă Ministerului de Externe al Ucrainei, solicitând clarificarea situației" - potrivit serviciului de presă al Ambasadei Rusiei la Kiev.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) susține că petrolierul rusesc sechestrat în portul Ismail din regiunea Odesa a fost implicat într-un incident petrecut în noiembrie 2018 la intrarea în strâmtoarea Kerci, în urma căruia Rusia a capturat trei nave militare ale Ucrainei și a reținut 24 de marinari ucraineni.

Pe 25 iulie, echipajul petrolierului rusesc reținut în portul Ismail a fost eliberat de autoritățile ucrainene, dar nava a rămas în custodie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău