Rusia | Cel puțin 30 de persoane suspectate că ar face parte dintr-un grup neonazist, reținute în urma unor razii

  • 07 Mai 2019 15:49
Rusia | Cel puțin 30 de persoane suspectate că ar face parte dintr-un grup neonazist, reținute în urma unor razii

Cel puțin de 30 oameni suspectați că ar face parte dintr-un grup neonazist au fost reținuți în raiduri recente în centrul Rusiei, au relatat marți media locale, înainte de comemorarea sfârșitului celui de Al Doilea Război Mondial în Europa, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Grupul, despre care se crede că a fost activ în regiunile Moscova, Vladimir și Riazan, a fost implicat în atacuri asupra unor lucrători migranți, a relatat agenția de știri Interfax, citând o sursă neprecizată.

Canalul de televiziune rus REN TV a difuzat imagini cu reținerea mai multor suspecți în timpul unui raid dintr-un imobil. Potrivit Interfax, în urma percheziției au fost confiscate arme, literatură extremistă și simboluri naziste.

În această săptămână se împlinesc 74 de ani de la capitularea Germaniei naziste, cu care s-a încheiat Al Doilea Război Mondial în Europa. Evenimentul, pe care Rusia îl celebrează joi, rămâne o sursă de mândrie națională pentru țară.

Rusia trebuie să continue să combată tentativele de "a eroiza nazismul", a declarat un oficial de rang înalt din Ministerul de Externe, Grigori Lukianțev, potrivit unor comentarii difuzate de agenția de stat Tass.

Rusia se opune "oricărei tentative de a falsifica istoria, de a revizui rezultatele celui de Al Doilea Război Mondial, de a eroiza nazismul sau de a minimaliza sau nega realizările celor care au obținut această victorie măreață", a spus Lukianțev. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău