Rusia blochează 49 de site-uri cu legături cu opozantul Aleksei Navalnîi

  • 26 Iulie 2021 16:09
Rusia blochează 49 de site-uri cu legături cu opozantul Aleksei Navalnîi

Autoritatea rusă de reglementare a internetului a blocat 49 de site-uri cu legături cu opozantul încarcerat Aleksei Navalnîi, a afirmat luni Leonid Volkov, unul dintre aliații săi cei mai apropiați, citat de AFP și Reuters scrie digi24.ro.

„Potrivit unei decizii a Parchetului general, 49 de site-uri au fost blocate", a scris Volkov pe Twitter, precizând că este vorba în special de site-ul lui Navalnîi și de cel al principalelor sale organizații, scrie sursa citată.

Decizia vine cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile parlamentare din septembrie și a fost anunțată după ce în iunie o instanță a aprobat cererea procurorilor de a declara organizațiile cu legături cu Navalnîi drept extremiste, scoțându-le efectiv în afara legii.

Leonid Volkov a precizat pe canalul Telegram că va explica în curând cum intenționează să ocolească această interdicție.

Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent critic al lui Vladimir Putin, execută o pedeapsă de 2 ani și jumătate de închisoare pentru încălcarea prevederilor eliberării condiționate. Încarcerarea sa a tensionat relațiile Rusiei cu Occidentul, care a cerut ca el să fie eliberat și a criticat verdictul privind declararea organizațiilor care au legături cu Navalnîi drept extremiste.

Echipa lui Navalnîi promovează ceea ce a desemnat drept o strategie a „votului inteligent", menită să asigure sprijinirea celor mai puternici oponenți ai candidaților partidului guvernamental Rusia Unită în fiecare circumscripție în alegerile din septembrie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău