Rusia avertizează SUA să nu publice conversațiile lui Vladimir Putin cu Donald Trump

  • 01 Octombrie 2019 08:08
Rusia avertizează SUA să nu publice conversațiile lui Vladimir Putin cu Donald Trump

Statele Unite vor avea nevoie de acordul Rusiei pentru eventuala publicare a stenogramelor conversațiilor telefonice dintre președintele american, Donald Trump, și omologul său rus, Vladimir Putin, a avertizat luni seară Kremlinul, scrie Mediafax.

În condițiile în care Camera Reprezentanților ar putea solicita stenogramele conversațiilor președintelui Donald Trump cu lideri străini, în cadrul anchetei care ar putea conduce la inițierea procedurii destituirii, Kremlinul a transmis luni seară că se opune publicării discuțiilor cu Vladimir Putin.

"Sigur că publicarea acestor conversații este posibilă într-o anumită măsură doar prin acordul reciproc al părților. Aceasta este practica diplomatică", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenția Reuters.

"Pentru a fi poate mai precis, practica diplomatică în general nu prevede publicarea conversațiilor. Dacă vor exista unele semnale în acest sens din partea americanilor, vom discuta", a adăugat Dmitri Peskov.

Camera Reprezentanților din SUA a lansat o investigație parlamentară care ar putea conduce la inițierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreședinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA, și a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigației, Camera Reprezentanților i-a trimis citații secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele președintelui Donald Trump cu Ucraina.

Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, crede că Rusia este implicată în cazul controversatei conversații a președintelui Donald Trump cu omologul din Ucraina, Volodimir Zelenski, privind anchetarea lui Joseph Biden și a fiului acestuia, Hunter Biden. "Este greșit ca orice guvern străin să aibă interefernțe în procesul nostru electoral, dar iată că președintele SUA cere exact acest lucru", a declarat Nancy Pelosi într-un interviu acordat MSNBC. "Și, apropo, cred că Rusia are o implicare în acest caz", a precizat Nancy Pelosi, fără a oferi detalii. Administrația Vladimir Putin este acuzată de ingerințe în scrutinul prezidențial desfășurat în SUA în 2016. Moscova a respins acuzațiile.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău