Rusia are suficiente resurse pentru a continua războiul în Ucraina încă doi ani (serviciile de informații lituaniene)

  • 09 Martie 2023 16:45
Rusia are suficiente resurse pentru a continua războiul în Ucraina încă doi ani (serviciile de informații lituaniene)

Rusia are suficiente resurse pentru a continua războiul în Ucraina „la intensitatea actuală” încă doi ani, a declarat joi șeful serviciului de informații militare lituaniene, Elegijus Paulavicius, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

 „Cât timp va putea Rusia să poarte războiul va depinde și de sprijinul față de armata rusă al unor state precum Iran, Coreea de Nord. Dar dacă priviți la ce are Rusia astăzi, adică rezerve strategice, echipamente, muniții, armament, ea îl poate duce la intensitatea actuală doi ani”, a estimat în fața presei responsabilul lituanian.

Tot potrivit serviciilor secrete din Lituania, sisteme informatice ale acestei țări au fost ținta unor tentative de intruziune efectuate de hackeri cu legături cu Rusia și China.

Aceleași servicii mai susțin că Rusia își va prioritiza eforturile pentru reconstruirea rapidă a capabilităților sale militare în zona baltică, unde se regăsește și Lituania, și că Rusia se transformă într-un stat totalitar unde războiul îi permite președintelui Vladimir Putin să-și consolideze puterea.

De asemenea, evaluarea serviciilor de informații lituaniene arată că Rusia folosește „lanțuri lungi de intermediari” pentru a achiziționa tehnologii occidentale destinate unor scopuri militare.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău