Rusia are suficiente resurse pentru a continua războiul în Ucraina încă doi ani (serviciile de informații lituaniene)

  • 09 Martie 16:45
Rusia are suficiente resurse pentru a continua războiul în Ucraina încă doi ani (serviciile de informații lituaniene)

Rusia are suficiente resurse pentru a continua războiul în Ucraina „la intensitatea actuală” încă doi ani, a declarat joi șeful serviciului de informații militare lituaniene, Elegijus Paulavicius, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

 „Cât timp va putea Rusia să poarte războiul va depinde și de sprijinul față de armata rusă al unor state precum Iran, Coreea de Nord. Dar dacă priviți la ce are Rusia astăzi, adică rezerve strategice, echipamente, muniții, armament, ea îl poate duce la intensitatea actuală doi ani”, a estimat în fața presei responsabilul lituanian.

Tot potrivit serviciilor secrete din Lituania, sisteme informatice ale acestei țări au fost ținta unor tentative de intruziune efectuate de hackeri cu legături cu Rusia și China.

Aceleași servicii mai susțin că Rusia își va prioritiza eforturile pentru reconstruirea rapidă a capabilităților sale militare în zona baltică, unde se regăsește și Lituania, și că Rusia se transformă într-un stat totalitar unde războiul îi permite președintelui Vladimir Putin să-și consolideze puterea.

De asemenea, evaluarea serviciilor de informații lituaniene arată că Rusia folosește „lanțuri lungi de intermediari” pentru a achiziționa tehnologii occidentale destinate unor scopuri militare.Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:0 m/s
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Mon
17
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău