Rusia aprobă prima măsură în vederea naționalizării activelor firmelor care părăsesc țara

  • 09 Martie 2022 18:35
Rusia aprobă prima măsură în vederea naționalizării activelor firmelor care părăsesc țara

Partidul de guvernământ al președintelui rus Vladimir Putin, Rusia Unită, a anunțat miercuri că o comisie guvernamentală a aprobat primul pas spre naționalizarea proprietăților companiilor străine care părăsesc țara, transmite Reuters.

Comisia sprijină o lege care permite firmelor deținute în procent de peste 25% de străini din "state neprietenoase" să fie puse sub administrație externă pentru a preveni falimentul și a salva locurile de muncă, adaugă Rusia Unită, într-un comunicat pe aplicația Telegram, potrivit Agerpres.

Luni, secretarul consiliului general al Rusiei Unite, Andrei Turceak, a propus naționalizarea companiilor străine care și-au sistat activitatea în Rusia după declanșarea invaziei în Ucraina.

Numeroase companii globale au anunțat că își închid temporar magazinele și fabricile din Rusia pentru a pune presiune asupra Kremlinului să oprească invazia.

Într-o declarație publicată luni seară pe website-ul partidului Rusia Unită, secretarul consiliului general al acestei formațiuni, Andrei Turceak, a menționat că încetarea voluntară a operațiunilor companiilor echivalează cu un ''război'' împotriva cetățenilor ruși.

Și fostul președinte rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a amenințat după instituirea sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei că aceasta ar putea răspunde prin naționalizarea unor active occidentale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău